Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Затворнически бунт във Венецуела: Близо 70 души загинаха при пожар в арест

[post-views]
Затворнически бунт във Венецуела: Близо 70 души загинаха при пожар в арест

Venezuela, Най-малко 68 души загинаха при пожар, причинен от затворници в полицейски участък във Венецуела. След инцидента в щата Карабобо се стигна до сблъсъци между близки и роднини на затворниците.
Пожарът е избухнал, след като затворниците запалили матраци при опит да избягат от полицейския арест. Повечето от загиналите са умрели вследствие на отравяне, съобщават властите. Вече тече разследване, заяви главният прокурор на щата Карабобо Тарек Сааб.
Гневът на хората беше провокиран от липсата на информация.

Жена:

„Нищо не ми казват. Искам да знам, какво става с детето ми. Няма никаква информация. Просто искаме да знаем какво става с роднините ни. Вижте, колко сме отчаяни.“

Жена:

„Нищо не съм чувала за моя брат от 07:00 часа сутринта. Казват, че има много умрели, изгорели хора и пострадали. Къде са? Никой не знае!“

Полицията разпръсна хората със сълзотворен газ. Междувременно властите в щата Карабобо обявиха ден на траур в памет на загиналите. Венецуела, която преживява най-тежката си икономическа криза, има едни от най-лошите условия за живот в затворите и  насилието и бунтовете в тях са нещо обичайно.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани