Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Над 580 военнослужещи от артилерийските формирования на СВ ще участват в полево лагерно обучение

[post-views]
Над 580 военнослужещи от артилерийските формирования на СВ ще участват в полево лагерно обучение

obuchenie pvo svПолево лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски се провежда до 20 април на Учебен полигон „Корен”. Целта е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят способностите си по осигуряване на навременна и точна обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования. 
Над 580 военнослужещи със 120 бойни и специални машини от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и Мусачево ще проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби. Тренировката по стрелба и управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски ще се проведе на 19 април, в края на полевия лагер. 
По време на обучението на полигон „Корен“ ще се проведе и тактическо учение с батальона за ремонт на въоръжението от състава на военно формирование 46 690 – Пловдив, по време на което ще се изпълняват задачи по техническа поддръжка, ремонт на въоръжение, тилова техника и специално техническо осигуряване на артилерийските формирования от Сухопътните войски.
Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24 490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по стрелба и управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани