Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първо официално държавно посещение: Еманюел Макрон и Доналд Тръмп обсъждат Сирия и Иран

[post-views]
Първо официално държавно посещение: Еманюел Макрон и Доналд Тръмп обсъждат Сирия и Иран

USA_Fr

Американският президент Доналд Тръмп благодари на френския си колега Еманюел Макрон за съвместния отговор на химическите атаки в Сирия и отличи ролята на френската армия и народа за стабилното партньорство между двете страни. Френският президент е на 3-дневно официално посещение в САЩ и така се превърна в първия чуждестранен държавен глава, когото семейство Тръмп посреща в Белия дом.
Френският президент Еманюел Макрон пристигна в САЩ в компанията на съпругата си Бриджит. В първия ден на визитата двамата се разходиха в централната част на Вашингтон. По-късно бяха приети от американския президент Доналд Тръмп и първата дама Мелания на частна вечеря в историческата резиденция на Джордж Вашингтон – „Маунт Върнън“.
В програмата на Макрон са включени още официално посрещане в Белия дом, обяд с вицепрезидента Майк Пенс и работна среща с Доналд Тръмп. Сред темите, включени в дневния ред на двамата държавни глави са конфликтът в Сирия и ядрената сделка в Иран, както и двустранни въпроси в областта на сигурността и търговията.
По-късно американският президент ще даде и държавна вечеря в чест на семейство Макрон.

Най-ново

Единична публикация

Избрани