Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военен самолет катастрофира в Северна Полша – загина пилотът на разбилия се изтребител МиГ-29

[post-views]
Военен самолет катастрофира в Северна Полша – загина пилотът на разбилия се изтребител МиГ-29

768x432Самолет МиГ-29 на полските въоръжени сили се разби тази нощ в Северна Полша. Това съобщиха от министерство на отбраната във Варшава и допълниха, че пилотът на изтребителя е успял да катапултира, но за съжаление не е оцелял. Специална комисия е натоварена със задачата да разследва причините за катастрофата.
Изтребител МиГ-29 от състава на 22-ра военновъздушна база в Малборк излетял за нощен полет и малко преди 2 ч. се разбил на около 20 км. от града. Загиналият пилот бил опитен летец, с натрупани повече от 800 летателни часа, три четвърти от тях на борда на МиГ-29. Той редовно е давал бойни дежурства и е участвал в редица национални и международни военни учения, съобщиха от полското министерство на отбраната.
Полската армия има в състава си 32 самолета МиГ-29. Част от тях са приземени заради липсващи резервни части, съобщиха местните медии. Въоръжените сили на страната разполагат и с близо 50 изтребителя Ф-16. Именно с тях ще се лети до второ нареждане, след като полският министър на отбраната прекрати полетите на МиГ-29 до изясняване на причините за катастрофата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани