Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия екстрадира Карлес Пучдемон – той е признат за виновен за финансова злоупотреба

[post-views]
Канада не допусна Пучдемон на своя територия – имиграционните му отказаха разрешение за пътуване

Karles-PuchdemonГермания екстрадира в Испания бившия каталунски премиер Карлес Пучдемон. Това реши териториалният съд в провинция Шлезвиг-Холщайн. Сепаратисткият лидер беше осъден по обвинението за злоупотреба с публични средства при организирането на референдума за независимост в Каталуния, но не и по това за бунт и отцепничество.
Германският съд постанови, че не открива несъответствия или законови пречки бившият каталунски премиер да бъде екстрадиран в Испания. Магистратите отхвърлиха искането на прокуратурата Карлес Пучдемон да бъде арестуван с мотива, че е заслужил доверието на съда като стриктно изпълнява гаранцията, под чиито условия е на свобода. Все още не е определен и конкретният срок, в който сепаратисткият лидер трябва да бъде предаден на испанското правосъдие.
Не беше удовлетворено желанието на Мадрид Пучдемон да бъде признат за виновен по обвиненията в бунт и отцепничество. Съдът в Шлезвиг-Холщайн определи искането като недопустимо, като се позовава на доказателства за липса на крайни форми на насилие по време на референдума.

Най-ново

Единична публикация

Избрани