Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп: Не сте ме разбрали за Русия

[post-views]
Доналд Тръмп се завръща, влиза в надпреварата за Белия дом през 2024 г.

Donald Trump

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че приема заключенията на разузнавателните служби за руска намеса в политическия живот в САЩ, независимо, че не го обяви публично по време на пресконференция си с руския си колега Владимир Путин. Представянето му в Хелзинки беше посрещнато с остра критика в САЩ.
Коментарът на Тръмп след срещата му Путин, а именно, че не вижда защо Русия би се намесели в изборите в САЩ през 2016, независимо от заключенията на разузнавателните му служби, остави много хора да си задават въпроса, какво точно има предвид американския президент. В своят защита Доналд Тръмп заяви, че просто се е изразил погрешно, и не е бил разбран правилно.

Доналд Тръмп – президент на САЩ:

„Използвах глагола би, вместо не би. Изречението трябваше да звучи така: Не виждам причина защо да не е била Русия.“

Тръмп допълни, че има пълната вяра и подкрепа на разузнавателните си служби и приема изцяло техните заключения за руската намеса в изборите му. Тръмп обаче е категоричен, че намесата не е повлияла на резултатите от вота и обеща администрацията му да обезпечи междинните избори за Конгрес в края на годината.
С противоречивото си представяне в Хелзинки Тръмп успя да си навлече критика не само от демократите, но и от собствената си републиканска партия, като коментарите варират в мненията си от проява на слабост до държавна измяна.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани