Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Жителите на две руски села бяха евакуирани заради пожар в склад за муниции, съобщи губернаторът на Белгородска област

[post-views]
Взривове събудиха руски граничен град

Жителите на две руски села в Белгородска област, която се намира до североизточната украинска граница, бяха евакуирани след избухването на пожар в склад за муниции близо до село Тимоново, съобщи областният управител Вячеслав Гладков, цитиран от Асошиейтед прес. Той каза, че пламъците са лумнали снощи и няма пострадали.

Пожарът избухна дни след взривяването на друг склад с муниции на Кримския полуостров.

Миналата седмица се появиха съобщения и за унищожаването на девет руски военни самолета във военновъздушна база в Крим. Украинските власти не пожелаха публично да поемат отговорност за нападението. След взривовете във военния склад в Крим обаче президентът Володимир Зеленски намекна за украински атаки, извършвани зад линията на фронта. Според Русия става дума за „саботаж“.

Междувременно Киев и Москва продължиха да си разменят обвинения за обстрелването на най-голямата атомна централа в Европа, което засили страховете в цял свят от евентуална катастрофа на континента.

Днес секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев обвини САЩ, че насърчават украинските атаки срещу атомната централа в южната украинска Запорожка област, предаде Асошиейтед прес. Съоръжението е под руски контрол малко след началото на инвазията на 24 февруари.

„В случай че възникне технологично бедствие, неговите последици ще бъдат усетени във всяко кътче на света“, каза Патрушев. „Вашингтон, Лондон и техните съучастници ще носят пълната отговорност за това“, допълни той.

„Русия води борба именно с марионетния киевски режим, който дойде на власт в резултат на организирания през 2014 г. от западните страни преврат. Същевременно украинският народ, на който осем години налагаха чужди за него ценности, ще стане бенефициент на разгрома на крайнодесните банди и техните покровители сред украинските политически елити и олигарси“, заяви още Патрушев, цитиран от ТАСС.

Украйна обвини Русия, че е разположила войски и оръжия в Запорожката АЕЦ и оттам нанася удари срещу контролирани от Киев територии. Русия отхвърля тези твърдения и обвинява украинските сили, че непрестанно обстрелват централата.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани