Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дмитрий Медведев: Санкциите на САЩ означават икономическа война

[post-views]
Русия няма да изнася продоволствие за „неприятелски“ държави, обяви Дмитрий Медведев

medvedevСанкциите на Вашингтон срещу Москва означават икономическа война, заяви пред журналисти руският министър-председател Дмитрий Медведев. Ако наказателните мерки се задълбочат, ние ще отговорим подобаващо, заплаши той.
По-нататъшно усилване на икономическите санкции срещу Русия ще бъде разглеждано като обявяване на икономическа война, на която ще противостоим с всички възможни средства. Така Дмитрий Медведев  отговори на въпроса как решението на Вашингтон ще повлияе върху бъдещото развитие на руската икономика.

Дмитрий Медведев – министър-председател на Русия:

„Не бих искал да коментирам бъдещи санкции. Мога да заявя едно – ако последва нещо от сорта на забрана на дейността на банките ни или за използване на една или друга валута, то това категорично може да се нарече икономическа война. На нея ние ще отговорим с политически и икономически методи, а при необходимост и с всички други. Нашите американски приятели трябва да са наясно с това.“

Белият дом обяви, че подкрепя позицията на Великобритания по случая „Скрипал“ и ще санкционира Кремъл като главен виновник за нападението с токсичното вещество „Новичок“ в Солзбъри през март. Мерките влизат в сила на 22 август. И докато Лондон ги посрещна с радост, рублата отбеляза рекорден срив спрямо долара и еврото.

Най-ново

Единична публикация

Избрани