Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще изнесе лекция при откриването на новата учебна година във ВA „Г.С.Раковски“

[post-views]

rakovski_voenna_akademiqМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват в понеделник, 3 септември, в откриването на новата учебна година във Военна академия „Г. С. Раковски“. По традиция те ще изнесат първите академични лекции пред командно-преподавателския и слушателския състав на академията. 

Преди 1300 години българският кан Тервел печели битката със сарацините при Константинопол и спасява България и цяла Европа от нашествието им. Министър Каракачанов ще изнесе своя лекция на тема „Победата на кан Тервел при Константинопол през 718 г.” 

Лекцията на началника на отбраната генерал Андрей Боцев е на тема: „Предизвикателства и перспективи за развитието и изграждането на Въоръжените сили на Република България в условията на динамично променящата се военностратегическа среда за сигурност”.

През учебна 2017/2018 година във Военна академия ще започнат своето обучение 103 слушатели в различни специалности.

Уважаеми колеги,
Откриването на учебната година ще започне в 10.00 ч. на 3 септември 2018 г. Постоянно акредитираните журналисти, които желаят да отразят събитието, ще бъдат допускани от 9.30 ч. на 3 септември 2018 г. в района на Военна академия „Г.С.Раковски“, след представяне на лична и журналистическа карта.

Източник: https://www.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани