Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ, Израел, Египет и Катар се споразумяха за „основните очертания“ на сделка за заложниците, заяви Съливан

[post-views]
Съливан: САЩ няма да оказват натиск над Украйна за териториални отстъпки на Русия

САЩ, Израел, Египет и Катар постигнаха споразумение за „основните очертания“ на сделка за заложниците и временно спиране на огъня в ивицата Газа, заяви днес пред Си Ен Ен съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

По сделката все още се преговаря, каза Съливан и добави, че се планират непреки разговори с палестинското ислямистко движение „Хамас“ с Катар и Египет в ролята на посредници.

Междувременно израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че все още не е ясно дали продължаващите разговори ще доведат до сделка и отказа да обсъжда подробности.

В интервю за „Си Би Ес Нюз“ Нетаняху каза още, че ще се срещне с хората от екипа си по-късно днес, за да обсъди с тях военен план, с който се предвижда евакуацията на намиращи се в Газа цивилни палестинци и операция за унищожаване на оставащите формирования на „Хамас“.

„Ако имаме сделка, това малко ще се забави, но то ще се случи. Ако не бъде постигната сделка, ще го направим така или иначе“, заяви израелският лидер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани