Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изпращаме седем национали по бокс на олимпийска квалификация в Италия

[post-views]
Изпращаме седем национали по бокс на олимпийска квалификация в Италия

Президентът на Българска федерация по Бокс Красимир Инински изпрати подобаващо семетте ни национали, които ще участват на олимпийска квалификация в Италия. Боксьорите ни ще отпътуват в четвъртък за Бусто Арсицио, където в неделя започват битките за квоти за игрите в Париж

Снимки: Startphoto.bg

Националите ни по бокс започват в неделя битките за квоти за игрите в Париж. Дотук България има спечелени три визи за френската столица. Сигурни участници там са Хавиер Ибаниес в кат. до 57 кг при мъжете, Станимира Петрова при 54 килограмовите и Светлана Каменова до 57 килограма при жените. Амбицията е за максимален брой квоти от предстоящата квалификация в Италия, която ще бъде последвана от още една в Банкок (Тайланд) през месец май. България изпраща четирима боксьори при мъжете. За квоти в Италия ще боксират действащият трикратен носител на Купа „Странджа“ и 6-кратен европейски шампион Радослав Росенов (63.5 кг), Рами Киуан (71 кг), Кристиян Николов (80 кг) и бронзовият медалист от Европейските игри Йордан Ернандес (+92 кг). Мъжкият ни отбор е воден от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, заедно с физиотерапевта Георги Иванов. При жените в Бусто Арсицио ще боксират Златислава Чуканова (50 кг), Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Джоана Нуамеруе (66 кг). Тимът е воден от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков, като в щаба са още масажиста Любомир Панев и доктор Иван Иванов. За да спечелят квоти за Париж всичките ни национали, с изключение на Аслъхан Мехмедова, трябва да достигнат до полуфиналите.

В категорията на Асото визи ще спечелят първите три в класирането, което означава мач за трето място при поражение на полуфинал.

Съставът ни за квалификацията в Италия

Мъже

Радослав Росенов 63.5 кг.

Рами Киуан 71 кг.

Кристиян Николов 80 кг.

Йордан Морехон +92 кг.

Треньори

Жоел Арате

Валентин Поптолев

Александър Александров

Жени

Златислава Чуканова 50 кг.

Аслъхан Мехмедова 60 кг.

Джоана Нуамеруе 66 кг.

Треньори

Борислав Георгиев

Роман Цветков

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани