Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Протестите в Бразилия продължават, Болсонаро се появи, но не призна загубата си

[post-views]
Санкциите на Запада срещу Русия не дават резултат, каза Болсонаро

На фона на продължаващите протести в страната, действащият бразилски президент Жаир Болсонаро най-сетне наруши мълчанието си след загубата на изборите в неделя. Той така и не се призна за победен, но няма да оспорва резултата, каквито съмнения се породиха веднага след вота.

Жаир Бослоснаро в крайна сметка излезе пред избирателите си, за да им благодари за подкрепата. Действащият бразилски президент така и не се призна за победен, но призова за спазване на законите по повод протестите на поддръжниците си, които отказват да приемат успеха на Луис Игнасио Лула да Силва.

Жаир Болсонаро – действащ президент на Бразилия:

„Действащите протестни движения са плод на разочарованието и чувството на несправедливост от начина, по който се разви изборния процес. Мирните демонстрации винаги са добре дошли, но методите ни не може да са като тези на левицата, която винаги е ощетявала народа.“

Болсонаро се появи близо две денонощия след края на изборите, когато напрежението в страната ескалира заради продължаващите блокади на ключови пътни артерии. Ситуацията принуди Бразилския върховен съд да се намеси и да разпореди полицията незабавно да премахне всички барикади, които пречат на трафика.

От екипа на държавния глава обявиха, че започват процеса по предаване на властта. Това според магистратите е по същество признаване на изборния резултат и победата на Лула да Силва, който спечели с под 2% разлика.

Най-ново

Единична публикация

Избрани