Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Покушение в Пакистан – простреляха бившия премиер Имран Хан

[post-views]
Бившият премиер на Пакистан Имран Хан получи 10 години затвор за издаване на информация, съобщи неговата партия

Бившият премиер на Пакистан Имран Хан стана жертва на покушение. Той беше прострелян по време на организирано от него протестно шествие в източната част на страната. Категорично става дума за опит за убийство, съобщиха местните медии, цитирайки източници от полицията.

70-годишният Имран Хан водеше протестно шествие към столицата Исламабад с искане за предсрочни парламентарни избори, след като беше свален от власт през април. В град Вазирабад антиправителственият конвой беше нападнат при явен опит за убийството за бившия премиер.

Общо четирима души са ранени при нападението, посочват от партийната централа. Появиха се и съобщения за един убит, предполага се, че става дума за някой от нападателите. Самият Хан е прострелян в крака и е откаран в болница в Лахор. Той е в стабилно състояние и животът му е извън опасност, съобщиха местните здравни власти.

От полицията разпространиха видео на арестант, който признава, че е опитал да убие бившия премиер, „защото подвеждал хората“. Не е ясно обаче при какви точно обстоятелства е направен записът.

Пакистанският премиер Шехбаз Шариф осъди стрелбата и нареди незабавно разследване на случая. Президентът Ариф Алви нарече опита за убийство „отвратителен акт“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани