Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън и Тръмп с убедителни победи на първичните избори в САЩ

[post-views]
Байдън и Тръмп с равна подкрепа в началото на изборната година в САЩ, сочи социологическо проучване

Американският президент Джон Байдън и предшественикът му Доналд Тръмп вървят към нов директен сблъсък в предстоящата битка за Белия дом. За това говорят  убедителните им резултати в последния кръг от вътрешно партийната надпревара известен като „супер вторник“.

Действащият президент на САЩ Джо Байдън очаквано спечели в почти всички щати, в които се проведоха първичните избори на Демократическата партия за кандидат за президент.

Единствената изненада за екипа на Байдън дойде от вота в Американската Самоа, където президентът загуби с 11 гласа от малко известния предприемат Джейсън Палмер.

В лагера на републиканците също нямаше изненади. Фаворит на партията остана бившият президент Доналд Тръмп, който спечели убедително пред единствения си опонент Ники Хейли. Независимо, че бившата посланичка на САЩ в ООН спечели изненадващо щата Вермонт, шансовете й за успех са по-малко от нищожни. Според експерти реваншът между Тръмп и Байдън този ноември е неизбежен, като се очаква наистина оспорвана и изтощителна надпревара и за двамата фаворити.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани