Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Славия стигна осминафиналите след продължения

[post-views]
Славия стигна осминафиналите след продължения

Отборът на Славия победи трудно с 2:1 след продължения втородивизионния Спортист в Своге и се класира за осминафиналите в турнира за купата на България по футбол.

Мачът започна спокойно, като в началото футболистите на Спортист отправиха един опасен удар по посока вратата на Николай Кръстев. Последва отговор на Славия с два шута в ръцете на Ивайло Василев.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Спортист вкара топката в мрежата на столичани. Владимир Семерджиев центрира и Илия Русинов отбеляза, но попадението беше отменено заради засада.

След тази ситуация мачът се отвори и двата отбора пропуснаха доста положения. В 38-ата минута Галин Иванов стреля, но Ивайло Василев спаси.

В 42-ата минута Камело Нгуена пропусна с глава да отбележи гол. Стигна се до последната секунда на първото полувреме, когато гостите изпълниха ъглов удар и Венцислав Керчев с глава отбеляза за столичани.

Втората част започна с добро положение за Спортист. След центриране от пряк свободен удар Борислав Стойчев игра с глава, но топката не влезе в мрежата.

Малко по-късно Галин Иванов пропусна изгоден шанс да вкара втори гол, като не уцели добре топката.

В 71-ата минута на двубоя Спортист изравни резултата. Илия Русинов с глава засече топката след центриране и успя да я вкара в мрежата зад Николай Кръстев.

Само 2 минути след началото на продълженията Славия отново поведе. Богомил Богомилов извърши нарушение в наказателното поле и Тони Тасев реализира от бялата точка.

В 96-ата минута Спортист вкара топката в мрежата на Славия, но голът пак беше отменен заради засада.

В 108-ата минута Георги Николов влезе опасно в наказателното поле, стреля по диагонала, но Кръстев спаси, а след това последва добра атака на Славия, но Тасев стреля в аут.

Източник: bnr.bg

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани