Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Радослав Росенов на победа от квота за Париж, Петър Белберов с първа стъпка към Игрите

[post-views]
Радослав Росенов на победа от квота за Париж, Петър Белберов с първа стъпка към Игрите

Радослав Росенов е на победа от спечелване на квота за Игрите в Париж. Европейският вицешампион се класира за четвъртфиналите на олимпийската квалификация в Банкок. Големият ни талант срази с 5:0 съдийски гласа силния монголец Цендбатар Ерденебат, пети от Игрите в Токио.

Националът ни стартира със самочувствие срещата в категория до 63.5 килограма, придвижваше се отлично по ринга и не позволи на опитния си съперник да го притиска към въжетата. С игра от дистанция и бърза смяна на посоката Радо доминираше на ринга, а монголецът започна да търси чести влизания с глава. Нещо, за което получи и наказание във втория рунд, а това отвори широко вратата на национала ни към чистата победа.

За място на полуфинал и гарантирана квота за Париж Росенов ще срещне Александру Параскив (Молдова). Двубоят е на 31 май.

Петър Белберов започна по отличен начин участието си на олимпийската квалификация в Банкок. Националът ни при най-тежките (+92 кг) се класира за осминафиналите на ринга в тайландската столица. Той се справи с категоричното 5:0 съдийски гласа с турчина Югур Айдемир.

Белберов изигра много стратегически първия рунд и след като установи правилната дистанция изцяло доминира във втората част. Това донесе заслужен аванс на Петър, който без затруднения затвори чисто срещата. Следващият мач на национала ни е срещу Мартин МакДона (Ирландия). Двубоят е на 1 юни. За да спечели квота Белберов трябва да достигне до полуфиналите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани