Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тайван удължава срока на наборната военна служба до 1 година

[post-views]
Президентката на Тайван каза, че държавата ѝ няма да отстъпи пред агресивността на Китай

Президентът Цай Инг-уен ще обяви, че задължителната военна служба ще бъде удължена до една година, месечната заплата ще бъде увеличена на 20 000 тайвански долара (651 щатски долара), а въоръжените сили ще бъдат разделени на четири основни категории, считано от 1 януари 2024 г, предаде „Тайван нюз“.

Според източник на CNA, днес Цай ще обяви „План за укрепване и приспособяване на структурата на националните отбранителни сили“, който включва три основни акцента. Тези компоненти включват: изясняване на мисиите в областта на отбраната и разделяне на структурата на силите на четири основни категории.

Така се очертават основни бойни сили, гарнизонни сили, система за гражданска отбрана и резервна система. Включено е и въвеждане на най-новия модулен модел на обучение от американската армия; и значително увеличаване на заплатите на новобранците, за да се покрият финансовите им нужди за срока на службата им.

Източникът заявява, че разделянето на военната структура на четири основни категории решава дългогодишния проблем с липсата на яснота по отношение на мисията на резервните сили и структурните проблеми при изграждането на бойни способности.

В бъдеще съгласно този план „доброволческите сили“ ще формират „основна бойна сила“, която ще изпълнява задачи по морската, въздушната и териториалната сигурност. Докато „гарнизонните сили“ ще бъдат съставени предимно от наборни военнослужещи, които ще отговарят за отбраната на страната, военната и гражданската защита на важни обекти и гражданската отбрана.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани