Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Държавният департамент на САЩ откри пробна програма за подновяване на американски паспорти онлайн

[post-views]
Държавният департамент на САЩ откри пробна програма за подновяване на американски паспорти онлайн

Има и по-лесен начин да подновите паспорта си в САЩ – онлайн, предаде Асошейтед прес.

Държавният департамент на САЩ откри пробна програма, която позволява на ограничен брой американски граждани да подават заявления за актуализиране на документите си за пътуване само с няколко кликa.

Това не може да става по всяко време – всеки ден по обяд източно време (19 часа българско време) ще се отварят прозорци за тази услуга, които ще се затварят, след като системата достигне дневния си лимит.

Американският Държавен департамент съобщи, че не бърза, за да може да проследи как работи новата система.

Има и редица изисквания, които трябва да бъдат изпълнени, за да може да се кандидатства за американски паспорт онлайн. Сред тях са кандидатстващите да са на 25 или повече години, да подновяват паспорт, издаден между 2009 г. и 2015 г., да не променят никаква лична информация и да не пътуват в чужбина поне осем седмици след подаване на заявлението.

На страницата за пътувания на уебсайта на Държавния департамент, където всеки кандидатстващ трябва да си създаде акаунт, за да поднови паспорта си онлайн, има и много други критерии, които трябва да бъдат спазени. Бързите услуги все още трябва да се извършват по пощата.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани