Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: С украинските лидери не може да се преговаря, защото са престъпници и терористи

[post-views]
ДЕЗИНФО: С украинските лидери не може да се преговаря, защото са престъпници и терористи

Всички власти в Украйна след преврата през февруари 2014 г. са незаконни, въпреки всички официални избори, които се провеждат там. Това се отнася и за позицията по обсъжданите мирни преговори. С кого трябва да се преговаря? С престъпници и терористи? Може да стане и предмет на преговори между страните, които реално вземат решения. За Съединените щати Зеленски не представлява никаква лична стойност, той е продукт на връзките с обществеността и той изигра ролята си. Ако трябваше да го сменят, щяха да го пожертват без колебание. Това не са личности, а функции.

ОТГОВОР

Повтарящи се прокремълски дезинформационни разкази, описващи протестите от 2013-14 г. в Киев като държавен преврат и представящи украинското ръководство като нелегитимни представители на украинския народ.

Нямаше преврат или насилствено завземане на властта в Киев през 2014 г.; това е дългогодишен прокремълски дезинформационен разказ за Евромайдана в Украйна. Спонтанното начало на протестите на Евромайдан беше реакция на много сегменти от украинското население на внезапното оттегляне на бившия президент Виктор Янукович от обещаното Споразумение за асоцииране с Европейския съюз през ноември 2013 г.

От 2014 г. Русия води широкомащабна въоръжена агресия срещу Украйна и също е отговорна за избухването на конфликта през 2014 г., след като незаконно анексира Кримския полуостров и организира създаването на бунтовнически милиции в Донецк, Луганск и други места, със своите армия, участваща активно във военните сблъсъци.

Никоя друга държава освен Русия и държавите, които я подкрепят, не третира украинските лидери като терористи или престъпници, нито ги е добавила към издирвани или санкционни списъци. От друга страна, повече от 45 държави изброяват повече от 10 000 руски лица в списък със санкции за тяхното участие в подкрепа на военни престъпления и нарушения на международното право.

И накрая, никоя държава няма властта да избира украинския президент. Украйна е суверенна и независима държава с демократично избран президент и парламент. Страната не се контролира от САЩ, ЕС или друга чужда организация или правителство. И ЕС и САЩ зачитат суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

https://euvsdisinfo.eu/report/ukrainian-leaders-cannot-be-negotiated-with-because-they-are-illegitimate-criminals-and-terrorists

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани