Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Баскетболният национал Александър Везенков поднови договора си с гръцкия Олимпиакос

[post-views]
Олимпиакос триумфира в „Жалгирио Арена“ след солиден мач на Везенков

Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков  поднови договора си с Олимпиакос. Баскетболният гранд от Пирея обяви, че българският национал се е обвързал с клуба до 2025-та

206-сантиметровото крило Александър Везенков преподписа с гръцкия гранд  Олимпиакос в който играе 5 години. Той изигра впечатляващ сезон с екипа на „червено-белите“, а изявите му от старта на новия сезон са перфектни. Освен това спортист Везенков бе избран в идеалната петица за сезона в Евролигата и неколкократно стана най-полезен играч в на кръга в престижния турнир. 27-годишният баскетболист се срещна с президентите на Олимпиакос Панайотис и Йоргос Ангелопулос и подписа нов коригиран контракт. Предишният договор на Везенков, подписан през 2021-а, бе до лятото на 2024 година. Националът облече екипа на Олимпиакос за първи път през 2018-а. Преди това той игра за отбора на Барселона (Испания) в продължение на три сезона. Българинът пропусна последните два мача на тима в края на миналата година заради травма, а в първия си двубой за 2023-а Олимпиакос ще посрещне италианския Виртус Болоня на 6 януари с 17-ия кръг на баскетболната Евролига.

След като положи подписа си на контракта, крилото на гръцкия гранд написа следното в социалната мрежа Инстаграм.

„Започна като страхотна възможност. Бързо се превърна в мой дом и сега може да се смята за част от мен и мястото, на което принадлежа. Искам да благодаря на президентите на Олимпиакос, моите треньори, моите съотборници и цялата организация за доверието. Специални благодарности на моето семейство и приятели, които са винаги до мен и ме карат да надскачам себе си. Искам също да благодаря на нашите страхотни фенове за подкрепата. Продължаваме с упорит труд да постигаме целите си.“, написа Везенков в профила си.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани