Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелски дрон ликвидира боец на „Хизбула“ в Южен Ливан

[post-views]
Израелски дрон ликвидира боец на "Хизбула" в Южен Ливан

Най-малко един боец на ливанската шиитска групировка „Хизбула“ е бил ликвидиран при удар на израелски дрон в Южен Ливан, предаде ДПА, като се позова на днешни информации от ливански държавни медии и от „Хизбула“. Проиранското движение обяви, че Мустафа Салман е бил убит, докато е управлявал мотоциклет. Той е бил ликвидиран при израелско нападение с дрон в град Клайлех, окръг Тир.

Израелски въздушни удари е имало и в град Джезин, в планината Тура, също в южната част на съседната държава, пояснява ливанската новинарска агенция ННА.

Според ливанската агенция военни самолети са изстреляли три ракети в планината, като са поразили стадо с кози и са убили седемстотин животни. Козарят, който е бил сириец, е успял да се спаси.

Израелската армия обяви, че нейни военни самолети са поразили през изминалата нощ военен обект на „Хизбула“ в планината Тура. Наред с това израелските сили съобщиха, че е поразен „оръжеен склад на „Хизбула“ в района на Табриха, военно съоръжение в района на Талусех и терористични инфраструктури в районите на Ула и Айта аш Шааб в Южен Ливан“.

Тези събития са се развили, след като „Хизбула“ обяви снощното провеждане на „най-мащабната си“ въздушна операция, в рамките на която към планински връх са изпратени дронове с експлозиви, чиято цел е била израелска разузнавателна станция в окупираните Голански възвишения.

От началото на конфликта между Израел и палестинската групировка „Хамас“ в ивицата Газа на 7 октомври миналата година се наблюдава постоянна размяна на огън през израелско-ливанската граница, като „Хизбула“ се солидаризира с палестинците, припомня ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани