Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военноморските сили участваха в честванията на годишнината от рождението на Васил Левски

[post-views]
Военноморските сили участваха в честванията на годишнината от рождението на Васил Левски

На 18 юли представителни части от Военноморските сили се включиха в ритуали и поклонения по случай 187-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски.

Военноморските сили участваха в честванията на годишнината от рождението на Васил Левски

Пред паметника на националния герой на „Алеята на възрожденската памет” в Морската градина на Варна се състоя военен ритуал за поднасяне на венци и цветя. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов прие строя на почетния караул и Представителния духов оркестър на флота.

Да отдадат почит на Апостола и да поднесат венци и цветя на паметника му бяха дошли заместник-областният управител на област Варна, кметът на Община Варна, представители на държавни и общински структури, почетните консули на Република Италия и Република Чехия, офицери от Щаба на ВМС, неправителствени и родолюбиви организации, ветерани и граждани на града.

Пред бюст-паметника на Васил Левски в Морската градина на град Бургас военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби участваха в ритуал по отбелязване на годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Строят на почетният караул бе приет от началника на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Георги Савов.

  Ритуалът продължи с отдаване на военни почести и поднасяне на венци и цветя.

На възпоменателната церемония присъстваха представители на държавната и местна власт, много граждани и гости на града, както и ученици от бургаските училища и детски градини.

Източник: navy.mod

Най-ново

Единична публикация

Избрани