Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Одобрена е Програма за компенсиране на разходите на физически лица, пострадали от пожари на територията на Република България в периода юни – юли 2024 г.

[post-views]
Одобрена е Програма за компенсиране на разходите на физически лица, пострадали от пожари на територията на Република България в периода юни - юли 2024 г.

Със свое решение правителството одобри Програма за компенсиране на разходите на физически лица, пострадали от пожари на територията на Република България в периода юни – юли 2024 г., с която се регламентират условията и редът за осигуряване на подкрепа. Мярката се предприема съгласно Решение на Народното събрание за предприемане на мерки за ликвидиране на пожарите, осигуряване на бюджетни средства за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, както и за закупуване на необходимите средства за борба с пожарите от 19.07.2024 г.

От подкрепа по Програмата могат да се възползват физически лица, които не отговарят на условията и не попадат в обхвата на допустимите за предоставяне на възстановителна помощ лица по реда на чл. 26 от Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и по реда на относимата нормативна уредба, приложима за Министерството на труда и социалната политика, респективно Агенцията за социално подпомагане, и Държавен фонд „Земеделие“. Компенсацията се прилага при изчерпване на възможностите за компенсиране по реда на чл. 26 от Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и реда на относимата нормативна уредба, приложима за Министерството на труда и социалната политика, респективно Агенцията за социално подпомагане, и Държавен фонд „Земеделие“. Компенсирането на разходите се предоставя на пострадалите лица от кметовете на общини от бюджетите на общините чрез промени на бюджетните им взаимоотношения с държавния бюджет.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани