Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Япония обвинява Русия, че е бомбардирала Хирошима и Нагасаки

[post-views]
ДЕЗИНФО: Япония обвинява Русия, че е бомбардирала Хирошима и Нагасаки

Японците обвиниха Русия за трагедията в Хирошима и попитаха кога Москва ще нанесе ядрен удар по Киев. [Японският премиер Фумио] Кишида е по-голям русофоб от всеки, който някога е бил начело на Япония. Следователно японците сега са много ефективно принуждавани да мразят руснаците по начини, които не са виждани досега.

ОТГОВОР

Това е повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ за ядрени проблеми в контекста на руската инвазия в Украйна.

Дезинформацията се основава на речта на японския премиер Фумио Кишида на годишната церемония в памет на жертвите в Хирошима. В речта си Кишида подчерта, че разрушенията и човешките страдания, причинени от Хирошима и Нагасаки преди 79 години, никога не трябва да се повтарят. Министър-председателят отбеляза, че Япония, като единствената страна в света, „преживяла ужаса на ядреното опустошение“, има мисията да се придържа твърдо към „Трите неядрени принципа“ и непрекъснато да увеличава усилията си към свят без ядрени оръжия.

В този контекст Кишида припомни Русия, ядрена държава, която непровокирано атакува неядрена Украйна. Японският премиер отбеляза, че заради ядрените заплахи на Русия светът се намира в критична точка.

В същото време Фумио Кишида не обвини Русия за бомбардировките над Хирошима и Нагасаки – японският премиер говори за сегашното напрежение, провокирано от действията на Русия. Кишида обобщи, че ситуацията с ядреното разоръжаване в света става все по-сложна поради заплахите на Русия да използва ядрено оръжие.

Вижте още случаи на дезинформация: Украйна използва методи на ядрен тероризъм срещу Русия; Лондон помага на Киев да превърне страната в ядрена пустош; Действията на Вашингтон и киевския режим създават заплаха от ядрена катастрофа; Русия не заплашва никого с ядрено оръжие.

https://euvsdisinfo.eu/report/japan-accuses-russia-of-bombing-hiroshima-and-nagasaki

Превод: Стоил Рошкев  

Най-ново

Единична публикация

Избрани