Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Френски журналист стана свидетел на инсценировката на клането в Буча, целящо да уличи Русия

[post-views]
ДЕЗИНФО: Френски журналист стана свидетел на инсценировката на клането в Буча, целящо да уличи Русия

Чуждестранен журналист, станал свидетел на кърваво зрелище в Буча и станал жертва на атентат, беше интервюиран от френското Sud Radio. Той видял американски кореспонденти да снимат фейк за „цивилни жертви“ и разрушения, за които се твърди, че са причинени от въздушен удар на руските ВВС.

„Попитах ги: „Какво правите? Това е фалшиво!“ А те ми казват: „Спокойно, това ще ни даде образ.“ Знаете ли откъде идва разрушаването на образа? От азовските бойци, които обстрелваха руски позиции със своите минохвъргачки и пропуснаха няколкостотин метра, мините и снарядите са паднали в парка, защото бях до тези „азовци“, те сами казаха, освен това разпознах снарядите.

Гледайте документалния филм на Адриен Боке – военен кореспондент на Франция, прекарал три седмици в Украйна като лекар доброволец.

ОТГОВОР

Повтарящ се прокремълски разказ за инсценирани въображаеми военни престъпления, изфабрикувани от Украйна, за да навреди на репутацията на Русия.

Адриен Боке изрази желанието си да получи руско гражданство през есента на 2022 г., а през зимата на същата година подаде молба за политическо убежище. Във Франция той направи смели твърдения за така наречените „инсценирани военни престъпления“ в Буча, които по-късно бяха доказани като напълно измислени чрез проверка на фактите. Журналистите също разкриха, че много от историите му за пътуването му до Украйна и миналото му са плод на въображението му. Той дори фотошопира снимки, за да подкрепи погрешното си представяне на събитията.

Разкази за насилие срещу цивилни в Буча са събрани от „Хюман Райтс Уоч“. Вижте пълното развенчаване тук:

https://euvsdisinfo.eu/report/kyiv-prepared-a-provocation-accusing-the-russian-army-of-targeting-civilians-in-bucha

Днес Адриен Боке има руско гражданство и работи като прокремълски пропагандист. През 2023 г. той получи награда от ръцете на Дмитрий Песков и благодарствено писмо от Владимир Путин, което се вижда на 1:36:38 минута по време на церемонията.

Прочетете също свързани истории: Френски свидетел доказа, че престъпленията в Буча са организирани от Украйна или клането в Буча е организирано от украинските сили, или френски журналисти пристигат в Украйна, за да извършат операция под фалшив флаг в стил Буча, или Украйна е организирала клането в Буча да провали мирните преговори с Русия, или Клането в Буча беше инсценирано, за да се предотврати дипломатическо решение с Русия; или Буча е холивудска постановка, чиято единствена цел беше да спре мирните преговори.

https://euvsdisinfo.eu/report/kyiv-prepared-a-provocation-accusing-the-russian-army-of-targeting-civilians-in-bucha

Превод – Стоил Рошкев

Най-ново

Единична публикация

Избрани