Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обявен e конкурс за заемане на 290 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

[post-views]
Обявен e конкурс за заемане на 290 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

Обявен е конкурс за попълването на 290 вакантни длъжности за приемане на военна служба в Сухопътните войски. Свободните места са във формирования, дислоцирани в Стара Загора, Ямбол, Хасково, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Сливен, Пловдив, Асеновград, Белене, Смолян, София, Русе и др.

Кандидатите трябва да имат средно или по-високо образование, да са годни за военна служба, да са не по възрастни от 40 г. Изискването за лицата, отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВСРБ), е да са не по- възрастни от 41 години за упражнилите правото си на пенсия и не по-възрастни от 44 години за неупражнилите правото си на пенсия.

Документите за участие в конкурса се подават до 20 септември чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене. Той ще се проведе в периода 9 -13 декември 2024 г. и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура и събеседване.

Вакантните места са за шофьори, механици, техници за автомобилна и комуникационна техника и др.

Пълна информация за длъжностите, условията и необходимите документи за участие в конкурса е публикувана на интернет страницата на Министерството на отбраната в рубриката „Обяви и конкурси“.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани