Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хъдсън-Смит с още една диамантена победа и бягане под 44 секунди

[post-views]
Хъдсън-Смит с още една диамантена победа и бягане под 44 секунди

Сребърният олимпийски медалист на 400 метра Матю Хъдсън-Смит постигна трета победа в диамантената лига по лека атлетика през сезона. Британецът се наложи на турнира в Лозана с поредно слизане под 44 секунди :

Сребърният олимпийски медалист и европейски рекордьор на 400 метра Матю Хъдсън-Смит постигна трета победа в диамантената лига през сезона. Британецът триумфира на турнира в Лозана с време 43.96 секунди. Третият от Игрите във френската столица Музала Самуконга от Замбия завърши втори с 44.06 сек. Сребърният медалист от игрите в Париж 2024 с щафетата на Ботсвана на 4 по 400 метра Бусанг Кебиначипи подобри личния си рекорд и с 44.22 сек завърши трети.

Олимпийският шампион на 200 метра от Париж 2024 Лециле Тебого постигна първа победа след триумфа си във френската столица. 21-годишният спринтьор от Ботсвана, който си тръгна от Париж и със сребро на 4 по 400 метра, се наложи на Диамантената лига в Лозана с време 19.64 секунди. В последните метри Тебого дори си позволи да намали темпото. Американецът Ерийън Найтън, който се опита да притисне съперника си от Ботсвана, в крайна сметка успя да се пребори за второто място с 19.78 сек. Неговият сънародник Фред Кърли, финишира трети с 19.86 сек.

На 800 метра Олимпийският шампион Емануел Уанионий се приближи още по-близо до световния рекорд на Дейвид Рудиша поставен на Игрите в Лондон през 2012 г. от минута 40 сек. 91 стотни. 20-годишният кениец спечели надпреварата на две обиколки на Диамантената лига в Лозана с личен рекорд от 1:41.11 минути. Така той коригира най-добрия резултат в света за сезона, собствения си върхов резултат, рекорда на турнира и рекорда на Диамантената лига.

Освен това Уанионий се изравни и на второ място във вечната световна ранглиста заедно с Уилсън Кипкетер от Дания. Канадецът Марко Ароп финишира втори с 1:41.72 мин, а французинът Габриел Туал се нареди трети с 1:42.30 мин.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани