Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров стартира срещу квалификант на Ю Ес Оупън, Виктория Томова среща рускиня

[post-views]
Григор Димитров стартира срещу квалификант на Ю Ес Оупън, Виктория Томова среща рускиня

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер девет и ще играе срещу квалификант в първия кръг на Откритото първенство на Съединените щати. Това е последния за годината турнир от Големия шлем :

Григор Димитров изтегли добър жребий за последния турнир от Големия шлем за годината – Ю Ес Оупън. Българският тенисист е девети поставен в схемата и ще стартира срещу квалификант. Във втори кръг Димитров може да срещне австралиеца Ринки Хиджиката или Алехандро Давидович Фокина от Испания. Първият евентуален поставен съперник на Григор е 21-ят в схемата Себастиан Баес от Аржентина в трети кръг. Димитров е в осмината на номер 6 в схемата Андрей Рубльов и в четвъртината на втория поставен Новак Джокович, когото може да срещне на четвъртфинал. Защитаващият титлата си сърбин и испанеца Карлос Алкарас се оказаха от двете страни на схемата, което означава, че може да се срещнат в още един голям финал след „Уимбълдън“ и Олимпийските игри в Париж. За Димитров това е 14-то поредно участие в Откритото първенство на САЩ.

Преди година той отпадна в трети кръг, а най-доброто му представяне е достигане до полуфиналите през 2019.

При жените първата ракета на България Виктория Томова ще играе с 29-та поставена Екатерина Александрова от Русия в първия кръг. Двете имат общо пет срещи досега, като рускинята спечели три от тях. Томова обаче спечели последната между тях – с 6:3, 7:6(5) в първия кръг на турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ тази година. При евентуален успех Томова ще срещне Магда Линет (Полша) или Ива Йович (САЩ). Ю Ес Оупън стартира в понеделник, 26 август и ще продължи до 8 септември.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани