Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Утре президентът Румен Радев ще издаде укази за назначаване на предложеното от Димитър Главчев правителство и за избори на 27 октомври

[post-views]
Утре президентът Румен Радев ще издаде укази за назначаване на предложеното от Димитър Главчев правителство и за избори на 27 октомври

Още утре сутринта ще издам указ за назначаване на предложеното от Вас правителство и очаквам същия ден то да положи клетва пред Народното събрание. Това каза президентът Румен Радев на кандидата за служебен премиер и досегашен служебен министър-председател Димитър Главчев, след като Главчев представи състав на служебен кабинет.

Утре ще издам указ за провеждане на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, каза още Румен Радев.

До края на седмицата Вашето правителство трябва да излъчи българското предложение за еврокомисар, отбеляза президентът.

Искам да Ви поздравя за това, че се вслушахте в призивите и очакванията на обществото за намаляване на политическото напрежение и засилване на гаранциите за провеждане на честни и свободни избори, както е и основната задача по Конституция на служебното правителство, заяви държавният глава.

Наред с първостепенната задача за борба с купения и контролиран вот, Вашето правителство ще трябва да положи значителни усилия за решаване на проблемите на хората в труден период, за гарантиране на нормалното функциониране на държавата и за задълбочаване на европейската ни интеграция, посочи Радев. Безводието измъчва хиляди български граждани и изисква неотложни мерки. Наред с борбата с пожарите трябва да сме готови и за евентуални наводнения, коментира президентът.

Военните действия и на север, и на юг от нас ескалират и изискват повишена бдителност и адекватни мерки, отбеляза Радев. От администрацията се очаква да работи активно за подкрепа на българския бизнес и за подобряване на инвестиционния климат. По думите му задачи като Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген, еврозона, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие остават неотменни, посочи държавният глава.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани