Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

УАМ: „Емирейтс Груп“ отбеляза приноса на жените от ОАЕ в авиацията

[post-views]
УАМ: "Емирейтс Груп" отбеляза приноса на жените от ОАЕ в авиацията

„Емирейтс Груп“ (Emirates Group) отбеляза приноса на жените от ОАЕ и изключително важната работа, която те извършват за насърчаване на високите постижения в областта на авиацията и пътуванията в Емирствата, съобщи новинарската агенция на ОАЕ – УАМ.

Снимка: УАМ

Жените от ОАЕ проправят своя кариерен път в различни бизнес области в „Емирейтс Груп“ и изграждат подкрепата за следващото поколение специалисти в авиацията.

Приблизително 38% от работната сила на „Емирейтс Груп“ се състои от жени. През последната финансова година организацията нае на работа рекорден брой жени. Това допълнително засилва ангажимента на „Емирейтс Груп“ за интегриране на жените от Емирствата в разрастващия се авиационен сектор на ОАЕ, където те получават необходимите умения, компетенции и опит, което им позволява да се развиват и да достигнат пълния си потенциал.

През тази година компанията отбеляза и още един важен етап, като постигна 20% ръст спрямо предходната година по отношение на броя на жените от ОАЕ, назначени на ръководни длъжности. Днес повече от 200 жени заемат ръководни позиции в организацията, като допринасят за растежа в много бизнес функции.

През март 2024 г. „Емирейтс Груп“ обяви повишаването на пет жени лидери от ОАЕ на високопоставени ръководни длъжности в ключови отдели „Човешки ресурси“ и „Управление на търговските дейности“.

От старши изпълнителни директори до мениджъри на изнесени работни места и дори ръководители на отдели Групата продължава да предоставя на жените от Емирствата водещи в бранша ресурси, за да усъвършенстват лидерските си умения и да увеличат перспективите си за кариера. Миналата година „Емирейтс Груп“ финансира обучението на три свои служителки в три от 100-те най-добри университета в света.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани