Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна възнамерява да задържи „за известно време“ превзетите руски територии, заяви американското разузнаване

[post-views]
Украйна възнамерява да задържи "за известно време" превзетите руски територии, заяви американското разузнаване

Украинските войски имат намерение да задържат руските територии, които са превзели за „известен период от време“, а при очакваното руско настъпление за освобождаването им ще се води тежко сражение, каза заместник-директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Дейвид Коен, цитиран от Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин трябва да се „справи с отзвука в собственото си общество“ заради загубата на руска територия, каза Коен.

На 6 август украинските сили предприеха мащабно навлизане в руската Курска област, като според Киев силите му са превзели над 100 селища в тази област.

Коен изказа предположение, че Путин ще предприеме контранастъпление, но очаква битката да бъде тежка за Русия.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че войната с Русия вероятно ще приключи с диалог, но Киев трябва да бъде в силна позиция. Той обеща да представи план на американския президент Джо Байдън и на двамата му потенциални приемници.

Путин от своя страна посочи, че всяко споразумение трябва да започне с приемането на „реалността“ от Украйна, която ще остави Русия във владение на значителни части от четири украински области, както и на Крим.

Украйна твърди, че контролира повече от 1200 кв. км от руската Курска област.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани