Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров се класира за третия кръг на Ю Ес Опън, след победа над австралиеца Хиджиката

[post-views]
Григор Димитров се класира за третия кръг на Ю Ес Опън, след победа над австралиеца Хиджиката

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Съединените американски щати след победа с три на нула сета над австралиеца Ринки Хиджиката:

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по тенис Ю Ес Опън след категорична победа над австралиеца Ринки Хиджиката с 6:1, 6:1, 7:6 .

Мачът в Ню Йорк на корт №17 продължи 2 часа и 10 минути при температура от 33 градуса. Това бе трета поредна победа на Димитров над австралийския му съперник, когото надигра през този сезон на турнирите в Бризбейн и Монреал.

Тенисъстът ни затвори първата част при сервис за 34 минути. Във втората българинът започна с пробив и го затвърди за 2:0. Австралиецът спечели третия гейм, но след това роденият в Хасково тенисист взе сета със 6:1. Третата част бе по-равностойна, като Хиджиката спечели гейма и стигна до тайбрек. В решаващата част Димитров поведе с мини пробив за 2:0, а след това още два пъти взе сервиса на съперника за 5:1. Българинът имаше няколко мачбола при 6:1, но пропусна първите три, като все пак затвори мача при шестата си възможност. Той направи 15 аса от сервис срещу 5 за австралиеца.

В спор за място на осминафинал на „Флашинг Медоус“ Григор Димитров ще се изправи срещу Талон Грикспур, който продължи участието си след като във втория кръг съперникът му Селастиан Баес от Аржентина се отказа при резултат 6:1, 2:0 в полза на нидерландеца.

До момента Димитров и Грикспур не са се изправяли един срещу друг на корта. Двамата ще излязат на корта в петък (30 август).

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани