Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тази вечер започват четвъртфиналите на US Open, предстои мачът на Димитров срещу Тиафо

[post-views]
Тази вечер започват четвъртфиналите на US Open, предстои мачът на Димитров срещу Тиафо

Започват четвъртфиналите на US Open. Григор Димитров ще се изправи срещу Франсис Тиафо на централния корт в Ню Йорк. Срещата ще започне около 03:30 часа през нощта наше време.

Мачът ще се проведе на централния корт „Артър Аш Стейдиъм“ и ще започне след края на двубоя Цинуън Джън – Арина Сабаленка. Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ за втори път в кариерата си, след като пречупи съпротивата на Андрей Рубльов за крайното 3:2 сета в епичен мач. Преди това Димитров победи последователно Кириан Жаке, Ринки Хиджиката и Талон Грикспор. Най-доброто класиране на българина в Ню Йорк е полуфинал от 2019-а, когато отстъпи на Даниил Медведев. Григор и Тиафо имат четири мача помежду си, като балансът е 3-1 победи в полза на 33-годишния хасковлия

В друга среща световният номер 1 в мъжкия тенис Яник Синер се наложи над американеца Томи Пол със 7:6 (3), 7:6 (5), 6:1 за 2 часа и 34 минути игра и стана последният четвъртфиналист в турнира от Големия шлем. За място в последната четворка ще се изправи срещу играещия под неутрален флаг руснак Даниил Медведев. Синер и руснака са играли 12 мача помежду си, като Медведев води със 7:5 победи до момента. Британецът Джак Дрейпър също продължава участието си след успех  с 6:3, 6:1, 6:2 над Томаш Махач от Чехия.  22-годишният Дрейпър за първи път достигна до тази фаза на турнир от Големия шлем.

При жените световната номер 1 Ига Швьонтек от Полша, както и бразилката Беатрис Адад Мая се класираха за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис. Швьонтек надигра играещата под неутрален флаг рускиня Людмила Самсонова с 6:4, 6:1. Следваща съперничка на Швьонтек ще е Джесика Пегула, която се наложи с 6:4, 6:2 над  Диана Шнайдер. 30-годишната Пегула за общо седми път достигна до четвъртфинал в турнир от Големия шлем и за втори в Ню Йорк.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани