Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Навършват се 25 години от създаването на бригада „Югоизточна Европа“

[post-views]
Навършват се 25 години от създаването на бригада „Югоизточна Европа“

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов участваха днес, 3 септември, в тържествената церемония по повод 25-ата годишнина от създаването на Бригада „Югоизточна Европа“ (ЮИЕ). Събитието се проведе в щаба на бригадата в Куманово, Република Северна Македония. В него участие взе и представителен блок от 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

По време на тържествената церемония бяха отбелязани постиженията на бригада „Югоизточна Европа“ през изминалия четвърт век и бяха очертани перспективите за бъдещото й развитие. Наградени бяха представители на щаба на бригадата, сред които и българските офицери, заемали ръководни позиции, както и настоящият и бивши командири на бригадата.

За изключителен принос за изпълнение на задачите на бригадата посмъртно беше връчена грамота на генерал-майор Нейко Ненов, командир на бригадата в периода 2005 – 2007 г.

***

Бригада „Югоизточна Европа“ започва дейността си през август 1999 г. България беше първата страна-домакин на многонационалния й щаб, който беше разположен в гр. Пловдив.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани