Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Петима души са загинали при израелска операция на Западния бряг, каза Палестинският Червен полумесец

[post-views]
Петима души са загинали при израелска операция на Западния бряг, каза Палестинският Червен полумесец

Палестинският Червен полумесец съобщи днес, че петима души са загинали, а един е тежко ранен при нападение в Тубас, в северната част на окупирания Западен бряг, където израелската армия потвърди, че е извършила операция, предаде АФП.

„Петима души бяха убити, а един беше тежко ранен при нападение срещу автомобил в Тубас“, се казва в изявление на Палестинския Червен полумесец.

От своя страна израелската армия съобщи в „Телеграм“, че е извършила „три удара срещу въоръжени терористи“, които са представлявали заплаха за нейните войници в района на Тубас.

Израелските сили щурмуваха бежанския лагер „Фараа“ в района на Тубас, където се чуха експлозии, съобщиха очевидци за АФП.

На 28 август израелската армия започна мащабна операция в северната част на Западния бряг – палестинска територия, окупирана от Израел от 1967 г. В събота тя съобщи за смъртта на един от своите войници в Дженин.

По данни на палестинското Министерство на здравеопазването от началото на операцията са убити най-малко 30 палестинци, а 140 са ранени.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани