Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски ще присъства на срещата на формата Рамщайн

[post-views]
two B52

Украинският президент Володимир Зеленски ще вземе участие утре в срещата на формата „Рамщайн“ между страните, които доставят оръжие на Украйна, съобщи германското сп. „Шпигел“, цитирано от Ройтерс.

Очаква се на срещата между министрите на отбраната в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия Зеленски да настоява за повече доставки на оръжие, по-специално ракети с голям обсег, както и за повече средства за противовъздушна отбрана, отбелязва „Шпигел“.

След пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г. САЩ създадоха група, съставляваща около 50 държави, които се срещат редовно, за да съпоставят исканията на Киев за оръжия с обещанията на страните донори.

Припомняме, че Украйна се намира в период на сериозни промени в управлението на държавата. Вече петима министри подадоха оставка, сред тях е и дипломат номер 1 Дмитро Кулеба. Президентът Зеленски обяснява правителствените промени с необходимостта от развитие и укрепване на резултатите, постигнати от Украйна.

Давид Арахамия, влиятелен депутат от партията „Слуга на народа“, заяви, че промените в държавното управление ще продължат.

Най-ново

Единична публикация

Избрани