Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ръководителите на ЦРУ и МИ6 заявиха, че е по-важно от всякога подкрепата за Украйна да продължи

[post-views]
Ръководителите на ЦРУ и МИ6 заявиха, че е по-важно от всякога подкрепата за Украйна да продължи

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс и ръководителят на британската разузнавателна служба МИ6 Ричард Мур заявиха, че е по-важно от всякога подкрепата за Украйна да продължи, предаде Ройтерс.

Призивът бе отправен в публикувана днес статия на Бърнс и Мур във в. „Файненшъл таймс“. Ройтерс отбелязва, че това е първата статия в историята, която излиза в съавторство на ръководители на ЦРУ и МИ6.

„Партньорството е централно понятие в специалната връзка между нашите страни“, пишат двамата ръководители, като обръщат внимание на факта, че преди две години ЦРУ и МИ6 са отбелязали 75 години на партньорство.

Двете разузнавателни служби заедно се противопоставят на Русия и на агресивната войната на (руския президент Владимир) Путин в Украйна, се казва още в статията на Бърнс и Мур.

„Поддържането на курса (по отношение на Украйна) е по-важно от всякога. Путин няма да успее да унищожи суверенитета и независимостта на Украйна“, пишат ръководителите, като изтъкват, че службите им и занапред ще помагат на украинското разузнаване.

Бърнс и Мур отбелязват, че ще продължат да се противопоставят на „безотговорната кампания по саботаж из Европа от страна на руското разузнаване“ и на „циничната употреба на технология“ за разпространяване на дезинформация от Русия.

Бърнс и Мур казват още, че са реорганизирали службите си, за да ги адаптират към възхода на Китай, който окачествяват като „основното разузнавателно и геополитическо предизвикателство на 21 век“.

ЦРУ и МИ6, отбелязват ръководителите им, използват разузнавателните си канали, за да постигнат сдържане и деескалация в Близкия изток, като работят за спиране на огъня в ивицата Газа.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани