Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Паметта на българския театър в архива на Народния

[post-views]
Паметта на българския театър в архива на Народния

Народният театър представи първата Дигитална библиотека с театрални архиви у нас, която събира богатото културно наследство на театъра в специално създадена онлайн платформа. А новият сезон на първия ни театър започва с реставрирана фасада и художествено осветление на емблематичната сграда на театъра – емблема на София, но и с национално значение. Кампанията „Открий театъра“ е по случай 120 години от основаването на Народния театър.
Иновативната библиотека е първият в страната дигитален театрален архив, в който могат да се открият повече от 30 300 снимки, сценографски скици, афиши и плакати, аудио и видеозаписи и други документи, свързани с историята на театъра. Тя ще бъде допълвана с нови елементи от всяка следваща постановка. Монтирани са и технически съоръжения, които улесняват достъпа на хора с увреждания до залите.

Към сайта на театъра има и 360-градусова виртуална обиколка на сградата – на адрес https://360.nationaltheatre.bg/. А дигиталната библиотека може да бъде разгледана на https://digitalnabiblioteka.nationaltheatre.bg\

Най-ново

Единична публикация

Избрани