Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна изстреля безпилотни самолети срещу Москва и други руски региони

[post-views]
Украйна изстреля безпилотни самолети срещу Москва и други руски региони

Руските части за противовъздушна отбрана унищожиха поне седем украински безпилотни самолета, насочени към Москва, а 59 от тези оръжия са били свалени над Брянска област близо до границата с Украйна, съобщиха днес местни служители, предаде Ройтерс.

„По предварителна информация няма щети или наранявания на мястото на падането на отломките“, заяви кметът на Москва Сергей Собянин в публикация в приложението за съобщения Teлеграм.

Безпилотните летателни апарати са били унищожени в района на Люберци и Раменское на Московска област, както и в град Подолск, каза Собянин. Подолск се намира на около 38 км южно от Кремъл.

Руските канали „Шот“ и „База“ в Телеграм,  които са близки до службите за сигурност на Русия, съобщиха, че полетите на московските летища Внуково и Домодедово са били преустановени, докато траела атаката с дронове.

Александър Богомаз, губернатор на югозападната Брянска област в Русия, която граничи с Украйна, заяви, че частите за противовъздушна отбрана са унищожили 59 безпилотни самолета над региона през нощта. Не е имало нанесени щети или жертви, съобщи той в Телеграм.

Няколко безпилотни самолета са били свалени и в руската Липецка област, на няколкостотин километра южно от Москва, съобщи губернатороръ Игор Артамонов.Той също не спомена щети или жертви.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани