Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Била ли е Камала Харис член на КПСС?

[post-views]
Била ли е Камала Харис член на КПСС?

Знаете ли, че кандидатката за президент на САЩ Камала Харис е била член на КПСС? Точно това твърдят руски сайтове, охотно цитирани и в България, особено в социалните мрежи. В един от тях дори има коментар на някакъв старши научен сътрудник от Държавния архив на Русия, който ни информира, че Харис е влязла в комунистическата партия на САЩ през 1984 г., когато е била 16-годишна, като същевременно е станала и „чуждестранен член на КПСС“. Привежда се и неопровержимо доказателство – факсимиле от партийния билет на Харис, който тя получила при едно от посещенията си в СССР.

Знам, че подобна нелепост е обидна за здравия разум, но все пак да поясним – проверка на изображението на въпросната партийна книжка показва, че тя е генерирана с помощта на руски уеб-сайт, който позволява на всеки потребител да постави своята или някоя друга снимка върху членска карта на КПСС. Номерът на фалшивия партиен билет е един и същи за всеки изфабрикуван по този начин документ. 

Така че не вярвайте на Путин, който каза, че за Русия е по-добре Харис да стане президент на САЩ. Това е зле прикрито кремълското лукавство – всъщност руската пропаганда и нейните европейски проксита са впрегнати в яростни атаки срещу кандидатката на Демократическата партия. И има защо – и на дебата между двамата претенденти за Белия дом през тази седмица се видя, че Тръмп бяга като дявол от тамян от ясната подкрепа за Украйна и се изхлузи с фразата, че искал войната да спре.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Пламен Димитров

Най-ново

Единична публикация

Избрани