Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия нанесе удари по енергийни съоръжения в украинската Сумска област, заявиха местните власти

[post-views]
Русия нанесе удари по енергийни съоръжения в украинската Сумска област, заявиха местните власти

Русия изстреля ракети по съоръжения на енергийната инфраструктура в североизточния украински град Суми днес – броени часове след като извърши през нощта атака с дронове в региона, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

В някои райони електрозахранването е било засегнато и властите са били принудени да използват резервни енергийни системи.

Губернаторът на Сумска област Володимир Артюх каза, че по предварителни данни Русия е изстреляла най-малко 4 ракети при последната въздушна атака срещу енергийни съоръжения.

Украинското министерство на енергетиката съобщи, че руските атаки са довели до пожар в електрическа подстанция, прекъсвайки електрозахранването на повече от 281 000 потребители. По-късно електрозахранването е било частично възстановено.

Властите в Суми заявиха, че няма жертви в града. Според представители на областната администрация при въздушния удар с дронове през нощта са били нанесени щети в района на градовете Конотоп, Ахтирка и Суми.

Съоръжения на критичната инфраструктура е трябвало да използват резервно захранване, съобщиха в „Телеграм“ регионалните власти. Украинските военновъздушни сили заявиха, че Русия е изстреляла 51 дрона при среднощната атака, от които 34 са били свалени.

Русия е изстреляла също и три управляеми бомби срещу град Глухов, съобщи в „Телеграм“ северното военно командване на Украйна. Двама души са били ранени, а 20 къщи, превозни средства на обществения транспорт и силоз за зърно са понесли щети.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани