Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Не е изключен и втори полет за евакуация на българи от Ливан, каза министър-председателят

[post-views]
Не е изключен и втори полет за евакуация на българи от Ливан, каза министър-председателят

Министър-председателят Димитър Главчев заяви, че се обсъждат всякакви варианти за евакуация на български граждани от Ливан, не е изключен и втори полет. Първата група българи от Ливан кацна на летище София.

Правителственият „Еърбъс“ транспортира снощи от Ливан наши сънародници заради усложнената обстановка там след израелските въздушни удари. Първо ще бъдат прибрани майки с деца и възрастни хора, изразили желанието си да бъдат евакуирани. Прибралите се наши сънародници благодариха на премиера и на цялата българска държава, че са се спасили от ужаса на войната.

Обсъждаме всякакви варианти за евакуация. Не е изключен и втори полет, заяви премиерът Димитър Главчев. Най-важното е да бъде извършен по най-сигурния и безопасен начин. По-скъпо от човешкия живот няма. Сравнително бързо се придвижиха нещата.

89 души пътуваха на първия полет, на втория се очаква да се съберат още. Ще евакуираме българите от Ливан по най-безопасния начин, независимо от цената, заяви министър-председателят Димитър Главчев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани