Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сензацията Инчаокете Бу изхвърли Андрей Рубльов за полуфинал в Пекин

[post-views]
Сензацията Инчаокете Бу изхвърли Андрей Рубльов за полуфинал в Пекин

96-ият в света Инчаокете Бу, продължава със сензационното си представяне на ATP 500 турнира по тенис в Пекин. Участващият с „уайлд кард“ китаец достигна до полуфиналите, след като елиминира Андрей Рубльов със 7-5, 6-4.

Участващият с „уайлд кард“ китаец Инчаокете Бу достигна до полуфиналите на турнира по тенис в Пекин, след като елиминира четвъртия поставен Андрей Рубльов със 7-5, 6-4.

За Бу това бе втора последователна победа над тенисист от Топ 20, след като в предходната фаза отстрани Лоренцо Музети.

Следващият опонент на Бу ще бъде шампионът Яник Синер, който надигра Иржи Лехечка с 6-2, 7-6(6).

Китаецът спечели 80% от точките си на първи сервис (32/40) и реализира два от трите си шанса за пробив (67%), докато Рубльов не успя да оползотвори нито един от четирите брейкпойнта, които се откриха пред него.

В откриващия сет равенството се запази до 5-5, като Рубльов пропусна две възможности за пробив. Това струваше скъпо на руснака, тъй като Бу реализира първия брейк в двубоя. Китаецът не пропусна възможността да сервира за сета и записа подаване на нула за 7-5.

Вторият сет започна по-добре за представителя на домакините, който поведе с 3-1 след ранен пробив. Впоследствие Рубльов на два пъти бе много близо до това да изравни резултата, но пропусна точка за пробив първо при 3-4, а след това и при 4-5. В крайна сметка Бу остана безупречен на сервис до края и триумфира със 7-5, 6-4 след час и половина игра и ще играе на полуфиналите в Пекин.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани