Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Запорожие и Херсон празнуват Деня на Съединението с Русия

[post-views]
ДЕЗИНФО: Запорожие и Херсон празнуват Деня на Съединението с Русия

Новоросия празнува Деня на Съединението с Русия. В края на септември 2022 г. в Донецката и Луганската народни републики, Херсонска и Запорожка области се проведоха референдуми, на които преобладаващото мнозинство от избирателите гласуваха за присъединяване към Русия. На 30 септември в Кремъл се проведе церемония по подписване на споразумения за присъединяване на нови територии към Русия. Жителите на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсон вече са част от Русия. Русия не изостави своите братя и сестри и се опита да постигне мирно разрешаване на конфликта. Но тези преговори завършиха с измама от страна на западните елити, които през това време превърнаха Украйна в своя колония и военна база, насочена срещу Русия.

ОТГОВОР

Прокремълски дезинформационен разказ за нахлуването в Украйна и фалшиви референдуми в окупираните украински територии. Също така това е твърдение, че Русия е демократична, докато Украйна се управлява отвън.

Няма такова нещо като „Новороссия“ – това е руски исторически ревизионизъм. Това твърдение предлага абсурдна интерпретация на руската военна инвазия в Украйна с помощта на класическия дезинформационен разказ за руския свят.

Всички опити на Русия да легализира своя „контрол“ върху която и да е част от територията на Украйна е нарушение на нейния държавен суверенитет и териториалната цялост на Украйна. Руските незаконни референдуми на украински територии не променят границите на Украйна. Демократични държави не признават резултатите от т. нар. референдуми, които Русия провежда в Украйна с оръжие. Нито Запорожие, нито Херсон са под руска окупация и са в украинската и международната правна рамка.

Русия, със своите „избори за Путин“ на 15-17 март 2024 г. и фалшиви референдуми 2014-2022 г. в окупираните украински територии, не само грубо наруши Конституцията и законодателството на Украйна, но и пренебрегна всички норми и принципи на международното право, в частност устава на ООН. Резултатите от тези фалшиви проучвания бяха универсално отхвърлени от водещи международни и правозащитни организации, включително ООН, ОССЕ и НАТО.

https://euvsdisinfo.eu/report/zaporizhzhia-and-kherson-celebrate-reunification-day-with-russia

Превод – Стоил Рошкев

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани