Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Embraer достави седмия ВТС C-390на бразилските ВВС

[post-views]
Embraer достави седмия ВТС C-390на бразилските ВВС

На 27 септември 2024 г. Embraer достави седмия военно-транспортен самолет (ВТС) C-390 Millennium на Първа ескадрила на Първа авиогрупа (1º/1º GT) на бразилските ВВС, базирана в авиобаза Galeão в Рио де Жанейро. Това съвпадна с честванията на 5 години от началото на експлатацията на C-390 в бразилските ВВС. За този период самолетът се доказа своя капацитет, надеждност, производителност и способност да изпълнява широк кръг от военни и хуманитарни мисии по целия свят – от транспортиране на доставки в разгара на кризата с COVID, участие в международни мисии и учения до извършване на зареждане с гориво във въздуха, репатриране на бразилски граждани и борба с горски пожари.

С максимален полезен товар от 26 т, максимална скорост от 470 възла и най-съвременни системи, C-390 е най-добрият самолет в своя клас. Неговите мощни двигатели, големият товарен отсек, оборудван със задна рампа и здравият колесник му позволяват да изпълнява най-предизвикателни мисии, включително от грунтови писти.

C-390 Millennium може да изпълнява широка гама от военни и граждански мисии като транспорт на товари, персонал и машини, мироопазващи операции, специални операции, хуманитарна подкрепа, медицинска евакуация, търсене и спасяване, пожарогасене, дозареждане с гориво „въздух-въздух“ и управление на бедствия.

Благодарение на своите водещи характеристики, ефективност на разходите и гъвкавост, C-390 бе избран от Бразилия, Португалия, Холандия, Австрия, Чехия и Южна Корея.

Настоящият флот от самолети C-390 има вече над 14 000 летателни часа, със степен на готовност за мисии от 93% и степен на изпълнение на мисията от над 99.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Димитър Ставрев

Най-ново

Единична публикация

Избрани