Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Представителен отбор на Министерството на отбраната участва в първия регионален Балкански военен шампионат по маратон/полумаратон

[post-views]
Предсавителен отбор на Министерството на отбраната участва в първия регионален Балкански военен шампионат по маратон/полумаратон по линия на Международния съвет за военен спорт (CISM)

На 06.10.2024 г. в гр. Скопие се проведе първия регионален Балкански военен шампионат по маратон/полумаратон по линия на Международния съвет за военен спорт (CISM), на който участва и предсавителен отбор на Министерствоно на отбраната на Република България. В шампионата освен България взеха участие още 8 отбора представители на въоръжените сили на Босна и Херцеговина,  Черна гора,  Сърбия, Турция, Румъния, Нидерландия, Северна Македония и Словения.

Представителнят отбор на Министерствоно на отбраната беше в състав: водач на отбора полковник Иван Стефанов (КЛП)

Треньор Йоло Николов ( многократен шампион на България в средните и дълги бягания, както и треньор на голям брой национални състезатели в тези дисциплини)

Състезатели:

Майор Илия Куцаров (ВВС)

Редник Славян Генчев (СВ)

Цивилен служител Тодор Михалев (КЛП)

Редник Милица Мирчева (КЛП)

Редник Маринела Цекова (СВ).

Състезанието беше част от маратон Скопие и военните състезатели премериха сили срещу най-добрите атлети на маратона.

 На старта в центъра на Скопие застанаха около 5000 състезатели в двете дисциплини от 42 км и 21 км. Български военни състезатели показаха високо ниво на физическа подготовка и дух за победа и постигнаха  следните резултати на полумаратона (21 км)

1 място при жените военнослужещи за Редник Милица Мирчева с време 1:15:49, 3 място за Редник Маринела Цекова  (1:26:04),

При мъжете 5 място за Майор Илия Куцаров (1:12:38),  15 място за ц. сл. Тодор Михалев (1:19:18) и 19 място за Редник Славян Генчев (1:27:59). 

 Нашият отбор се зае 3 място отборно с много малка разлика след Нидерландия.  Първи в класирането се наредиха представителите на Румъния. Представянето на   военните състезатели показа изключително ниво на подготовка като нашата  представителка Редник Милица Мирчева и турския военнослужещ Хюсеин Джан станаха победители сред професиналните участници в полумаратона, като бяха наградени в общото класиране. Отлично се предсави и Майор Илия Куцаров, който също влезе в наградния фонд при професионалните атлети на полумаратона с пето  място.

Представянето на българските военен спортисти показа високо ниво на подготовка и воля за победа, което беше оценено не само от конкурентите им военнослужещи, но и от професионални треньори и атлети участници в маратона.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани