Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Преди празника на ВВС приемственост между поколенията в президентството

[post-views]
Преди празника на ВВС приемственост между поколенията в президентството

В навечерието на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили дейци на военната авиация получиха Почетния знак на президента. Отличието получиха генерала от запаса Михо Михов и полковник от запаса Владимир Пампоров. Държавният глава Румен Радев се срещна и с курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

Приемственост между поколенията имаше в президентството ден преди 16 октомври, когато отбелязваме Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили. Курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище разговаряха с президента Румен Радев за професионалното си развитие и перспективите пред ВВС. Професията на военния пилот изисква не само поемане на отговорност, но и проява на дисциплина и самодисциплина. Високите технологии заемат все по-сериозно място в развитието на въоръжените ни сили, а за целта е необходимо непрекъснато обновяване и надграждане на знанията смята президента Радев. На въпрос на курсант той отговори, че очаква повече инвестиции в привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Пред погледите на младите курсанти с почетния знак на президента  бяха отличени двама бойни пилоти, отдали живота си на авиацията- Михо Михов и Владимир Пампоров.

Без приемственост няма авиация, в нея са най-важни връзките между поколенията каза на курсантите Румен Радев и припомни думите на генерал Михов, че без авиация няма нация.Те ще продължат да бъдат отправна точка и на следващото поколение в борбата за сигурна и просперираща България смята президента. Бившият началник на Генералния щаб разказа за преживени тежки моменти – смяната на политическата система, но и стремежът да се съхрани авиацията, подготовката на страната за членство в НАТО и План 2004, за да има истинска приемственост в авиационното образование.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани