Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тайпе: Китай подготвя удар по Тайван

[post-views]
Тайпе: Китай подготвя удар по Тайван

Китай изгражда капацитет за бързо превръщане на военните учения в пълна атака. Това заяви високопоставен служител по сигурността на Тайван, цитиран от „Ройтерс“. Думите му показват оценката на правителството в Тайпе за стратегическите намерения зад военните учения на Пекин около острова тази седмица.

През последните пет години Тайван се оплаква от почти ежедневни китайски военни действия около острова, включително най-малко четири кръга от големи военни учения и редовни „съвместни патрули за бойна готовност“.

„Те увеличават изграждането на своя капацитет, за да превърнат военните учения в конфликт“, предупреди служителят на брифинг в Тайпе.

Приближиха се много близо до Тайван. Увеличиха натиска си и съкратиха времето за реакция на Тайван“, изтъкна служителят.

По време на еднодневно учение, проведено в понеделник Китай е изстрелял две ракети към неуточнена вътрешна зона, но повече подробности не са представени.

Министерството на отбраната на Китай се зарече да предприеме по-нататъшни действия срещу Тайван, а вчера Китайската служба по въпросите на Тайван заяви, че Пекин никога няма да се откаже да използва сила над Тайван.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани