Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военните медии с награди и поздравления на професионалния си празник

[post-views]
Военните медии с награди и поздравления на професионалния си празник

Родословното дърво на военните медии у нас започва от 14 февруари 1892 г. Тогава излиза от печат първият ведомствен вестник  „Военни известия“.  От миналата година със заповед на министър на отбраната този ден е обявен за Празник на военните печатни и електронни медии – в. „Българска армия“, ВТК и информационния сайт на ИЦ на МО.

По този повод тържествената зала на ЦВК събра десетки военни журналисти. Поздравителен адрес имаше от президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, прочетен от неговия съветник по военната сигурност генерал-лейтенант Любчо Тодоров. Приветствие бе изпратила Теодора Генчовска, заместник-министър на отбраната. От името на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов добри думи за в. „Българска армия“ и ВТК каза неговият заместник генерал-лейтенант Цанко Стойков. На празника дойдоха още командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, началникът на Военна академия „Георги С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, началникът на Щаба на СКС флотилен адмирал Галин Манев, командирът на КЛП бригаден генерал Тодор Тодоров, директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ генерал-лейтенант от запаса Димитър Илиев и други представители на МО и армията. Получени бяха поздравителни адреси от командирите на видове сили, формирования и висши учебни заведения. Отличия връчиха председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков, председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев, кокто и от името на председателя на СВВБ доц. д-р Иван Сечанов.

Председателят на СБЖ Снежана Тодорова връчи на директора на ИЦ на МО Румяна Станимирова почетен плакет и грамота за заслуги към българската журнаристика.  Специален поздрав имаше от борда на Българския научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“, който пусна котва на остров Ливингстън. В тържествената церемония се включиха изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили квартет „Ладена“, Росица Кирилова, Маргарита Хранова и Орлин Горанов.

Сред отличените от директора на ИЦ на МО и други организации и инстутуции от в. „Българска армия“ бяха Андрей Рангелов, Цончо Драгански, Иван Сотиров, Красен Бучков, Асен Бояджиев, Куна Орлинова и Лазар Лазаров, а от информационния сайт и ВТК – Кремена Трохарова, Николай Георгиев, Стойко Якимов, Юлиян Лазаров, Радослав Везирев, Георги Попов и Симеон Идакиев. От името на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров плакети връчи подполковник Стоян Петков, който като пилот събра смелост да пее заедно с Росица Кирилова.

Празникът завърши с мисъл за отразяване на военните събития в утрешния ден.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани