Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ергюнал Себахтин, Радослав Росенов и Ясен Радев с първи медали за българия на Купа „Странджа“

[post-views]
Ергюнал Себахтин, Радослав Росенов и Ясен Радев  с първи медали за българия на Купа „Странджа“

Ергюнал Себахтин, Радослав Росенов и Ясен Радев с първи медали за българия на Купа „Странджа“
Радослав Росенов

Ергюнал Себахтин, Радослав Росенов и Ясен Радев спечелиха първите медали за България от 74-ото издание на Международния турнир по бокс за Купа „Странджа“. Те се класираха за полуфиналите на надпреварата в зала „София“ и си гарантираха минимум бронзови отличия. Преди това Хавиер Ибаниес постигна победа и продължава участието си на четвъртфиналите

Ергюнал Себахтин, който е европейски вицешампион при 48-килограмовите се поздрави с категоричен успех над италианеца Леонардо Еспозито. Националът ни респектира съперника си, като отлично разчете дистанцията и още в първия рунд нанесе тежки удари, показвайки видима разлика в класите. До края на мача Ергюнал продължи да доминира и взе убедителна победа с 5:0 съдийски гласа. В събота той ще се изправи срещу узбекистанеца Меликузиев в спор за място на финал.

Веднага след него и Радослав Росенов се изстреля към полуфиналите. Носителят на трофея от миналата година срази представителя на Молдова Виктор Вакула в категория до 60 килограма. 19-годишният ни национал, който е 5-кратен европейски шампион при подрастващите, не остави шанс на противника си, изпращайки го и в нокдаун в първия рунд. Той се поздрави с успех с 5:0 и в събота ще срещне за място на финала узбекистанеца  Шункор Абдурасулов.

Ясен Радев донесе третия медал за България на Международния турнир по бокс за Купа „Странджа“. В категория до 54 килограма той се наложи над италианеца Томазо Скиака след 3:2 съдийски гласа. Радев се класира за полуфиналите в събота, където ще се изправи срещу индиеца Сачин.

Дотук България вече има 3 гарантирани медала чрез Ясен Радев, Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов.

Националът ни в категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес постигна категорична победа в първия си мач на Международния турнир по бокс в зала „София“. Кубинецът с български паспорт се справи без проблеми с представителя на Полша Ярослав Иванов след 5:0 гласа. В следващият си мач Ибаниес ще се боксира със шведа Небил Ибрахим за място на полуфинал и минимум бронзов медал.

В много зрелищна среща, изпълнена с размени Кристиян Николов отстъпи на американеца Роби Гонзалес в категория до 80 кг. Двамата си размениха по един рунд, а в третия играта бе равностойна, но в самия край реферът отсъди нокдаун срещу Николов, което оказа влияние върху изхода и донесе победа на Гонзалес с 4:0 съдийски гласа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани